Koruna dopoledne ztrácela k euru i dolaru

02.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne mírně oslabovala vůči euru i dolaru. V 10:30 ztratila oproti čtvrtečním závěrečným hodnotám vůči euru jeden haléř a obchodovala se na hodnotě 25,44 Kč/EUR, k dolaru byl pak kurz slabší oproti čtvrtečnímu závěru o čtyři haléře na úrovni 17,50 Kč/USD, vyplývá z údajů Patria Online.

"Nálada na trzích se znatelně zhoršila, když čísla přicházející z americké ekonomiky poněkud nabourala představy o rychlém návratu k vysokému růstu. Výprodeje akcií na Wall Street nabraly na intenzitě a po Asii nyní pokračují i na evropských trzích. To je nepříznivá zpráva pro středoevropské měny, které se dostaly pod tlak," informoval analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Ráno ztrácel jak polský zlotý tak i maďarský forint. "Koruna, která v posledních dnech oslabovala rychleji, se zatím stabilizuje na hladině 25,45 Kč/EUR," uvedl Vlk.

Dolar si po čtvrtku zatím mírně polepšil a krátce po 10:30 se k euru obchodoval na hodnotě 1,4543 USD/EUR.

Trhy dnes podle Vlka budou čekat opět na čísla ze zámoří, když data z trhu práce mají velký potenciál zahýbat akciemi i kurzy měn. "Konsensuální odhad počítá za září s úbytkem 175.000 pracovních míst. Středeční zpráva ADP však přinesla varování a trh už zřejmě počítá s horším výsledkem. Přestože je trh na tato čísla částečně připraven, další negativní reakci to nevylučuje," doplnil Vlk. V takovém případě analytik Patria Finance očekává, že by se daly čekat další zisky dolaru a posun koruny proti euru nad úroveň 25,50 Kč/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK