Americké akcie v polovině obchodování mírně ztrácely

07.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. října (ČTK) - Americké akciové trhy v polovině dnešního nevýrazného obchodování mírně oslabovaly a ztrácely část zisků z předešlých dvou dní. Hlavní indexy v pondělí a úterý získaly kolem 2,5 procenta, protože investoři se s nadějemi připravovali na nadcházející období zveřejňování čtvrtletních firemních výsledků.

Dow Jonesův index, který je nesledovanějším burzovním ukazatelem na Wall Street, kolem poledne ztrácel 0,3 procenta a byl na zhruba 9707 bodech. V minulých dvou dnech Dow Jones získal 244 bodů, což byl jeho nejvýraznější dvoudenní přírůstek od července.

Sezonu čtvrtletních výsledků v úterý odstartovala hliníkárenská společnost Alcoa. Investoři budou sledovat, zda se ve firemních zprávách bude odrážet nastupující oživení z globální ekonomické recese. Druhé čtvrtletí bylo celkově lepší, než se čekalo, což přispělo k výraznému růstu akcií v letních měsících. Zlepšené výsledky však tehdy byly spíše projevem snižování nákladů, což se nyní zřejmě opakovat nebude.

"Investoři budou během období firemních výsledků hledat jasnější známky růstu," řekl agentuře AP analytik firmy IG Index Anthony Grech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK