SG Equipment Finance opět poskytuje financování s podporou Evropské investiční banky

08.10.2009 | , SG Equipment Finance
Tiskové zprávy


Společnost SG Equipment Finance Czech Republic s.r.o. (SGEF) spustila začátkem září tohoto roku finanční program s podporou Evropské investiční banky (EIB).

Financování je určeno pro malé a střední firmy do 250 zaměstnanců (SME), střední korporace s počtem zaměstnanců do 3 000 (MID CAP) a společnosti vlastněné veřejným sektorem, a to pro území České i Slovenské republiky.

Finanční program s podporou EIB umožňuje zákazníkovi získat nižší úrokovou sazbu minimálně o 0,25 % p.a. v porovnání s obvyklou nabídkou SGEF, vyplývající ze zvýhodněných podmínek refinancování od EIB.

Aby mohl zákazník získat zvýhodněné financování, musí splnit následující podmínky:

Malé a střední společnosti
- financování předmětů a projektu s celkovou  pořizovací  hodnotou do 25 mil. EUR
- minimální hodnota financování není stanovena
- financování ze zdrojů EIB do 100 % celkových nákladů projektu, max. však 12,5 mil. EUR
- minimální doba financování činí alespoň 24 měsíců
- financování je možné aplikovat na většinu předmětů financovaných SGEF, vyloučeny jsou obory  jako podnikání v oblasti hazardních her a sázek, výzkum se zvířaty či obory s výrazným dopadem na životní prostředí
- v případě, že je předmět financování umístěn v Praze, je třeba splnit dodatečné podmínky (bližší informace poskytne obchodní poradce)

Střední korporace a společnosti vlastněné veřejným sektorem
- financování předmětů a projektů s celkovou  pořizovací  hodnotou od 40 tis. EUR do 25 mil. EUR, financování ze zdrojů EIB nesmí přesáhnout 50 % celkových nákladů projektu, max. však 12,5 mil. EUR
- EIB lze kombinovat s ostatními dotačními programy EU, přičemž součet dotace a EIB financování nesmí přesáhnout 90 % (je-li projekt realizován v Praze, pak 70 %) celkových nákladů projektu
- minimální doba financování činí alespoň 24 měsíců
- financování je možné aplikovat na většinu předmětů financovaných SGEF, vyloučeny jsou obory  jako podnikání v oblasti hazardních her a sázek, výzkum se zvířaty či obory s výrazným dopadem na životní prostředí + další obory definované EIB (např. ocelářský průmysl)

Pro financování s podporou EIB lze využít finanční leasing (v obou variantách), operativní leasing a úvěr.

Podrobné informace o programu najdete na www.sgef.cz.

 

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy