UNIQA rozšířila zdravotní asistenci MedUNIQA pro rodiny a firmy

13.10.2009 | , UNIQA pojišťovna, a.s.
Tiskové zprávy


Letos na jaře přišla UNIQA pojišťovna jako první s uceleným programem zdravotní asistence s cílem zlepšit dostupnost zdravotních služeb a zvýšit komfort zákazníků. V první vlně byl produkt určen privátní klientele.

Nyní UNIQA spustila i dvě nové formy určené pro rodiny s dětmi a pro korporátní klienty. Rozšířila tak významně cílové skupiny, kterým MedUNIQA pomůže zjednodušit situace, kdy potřebují řešit své zdravotní problémy anebo mají zájem o prevenci.

Česká republika se vyznačuje vysokým využíváním lékařské péče připadajícím na jednoho obyvatele. To přispívá k nutnosti dlouho čekat na vyšetření u specialistů, akceptovat nevhodné termíny, dlouhé čekací doby, menší komfort. Negativní vliv to má samozřejmě i na kvalitu komunikace mezi lékařem a pacientem.

Řešením pro všechny, pro které je zdraví a čas na prvním místě, je právě MedUNIQA.

Rodinná forma MedUNIQA

Za zvýhodněných podmínek lze nyní do programu zahrnout celé rodiny – jednu až dvě dospělé osoby a libovolný počet dětí. Dospělí čerpají služby ve stejném rozsahu jako individuální klienti (viz MedUNIQA spuštěná letos na jaře – informace o ní jsou na našem webu: http://www.uniqa.cz/uniqa_cz/cms/privat/health/assistance/index.jsp), přičemž 2. pojištěná dospělá osoba dostane v rodinné formě slevu 20 %.

Dítě v rámci komplexního programu TOP ASISTENCE má přibližně stejný rámec plnění upravený pro věkovou skupinu 0-18 let za 730 korun ročně:

  • možnost sjednání individuálního termínu u špičkového dětského specialisty na klinikách v Praze a v Brně do 14 dnů ve vybraných hlavních medicínských oborech
  • rodič má k dispozici nepřetržitou možnost konzultace otázek spojených se zdravím svých dětí a organizací zdravotnictví na telefonu.
  • vítanou službou je nabídka expertní lékařské analýzy stávající diagnózy klienta.

(Poznámka: nemá-li klient zájem o individuálně sjednávané termíny u dětského specialisty, činí cena pro dítě 300.- korun ročně)

Jsou-li v rodině pojištěni dva dospělí jedinci, poskytuje UNIQA jednomu dítěti v rodině program telefonické konzultace a analýzy stávající diagnózy zdarma.

Všechny služby může klient pohodlně využívat jedním zavolání do call centra UNIQA pojišťovny na bezplatnou linku 800 120 020.

MedUNIQA pro firemní klientelu

Tato forma je nástrojem ochrany zdraví a prevence závažných chorob pracovníků firem. Na rozdíl od systému závodní preventivní zdravotní péče, která prověřuje způsobilost jedince pro výkon konkrétní profese a pracovní činnosti, je firemní MedUNIQA určena k dlouhodobému komplexnímu sledování zdravotního stavu klientů. Navíc poskytuje podstatně větší rozsah a frekvenci než zdravotní pojišťovny. Tím se řadí mezi významné motivační benefity, které společnosti poskytují svým zaměstnancům.

UNIQA připravila tři úrovně firemních balíčků:

  • 1. BAZAL – rozsah poskytovaný individuální klientele (viz odkaz na web výše) je doplněn o preventivní screeningové vyšetření (krev a moč), interní vyšetření a EKG jedenkrát do roka.
  • 2. STANDARD – rozsah úrovně BAZAL je doplněn o každoroční podrobnější screening a vyšetření okultního krvácení jednou za 2 roky v zájmu prevence karcinomu střeva, v němž má ČR neblahý světový primát.
  • 3. LUX – rozsah úrovně STANDARD plus ještě detailnější screening a zátěžová ergometrie na rotopedu jednou za dva roky.

Cena začíná u balíčku BAZAL (prevence + telefonická konzultace) na již 1260,- Kč ročně, LUX s kompletní prevencí a třemi službami MedUNIQA se pohybuje dle věku a pohlaví kolem 5500,- Kč ročně.

Firmy mohou dále volit individuální doplňková vyšetření, například sono vyšetření prsů pro ženy a vyšetření prostaty u mužů, oční vyšetření apod. Připojistit lze i příspěvek na každý den hospitalizace v nemocnici, například pro zajištění nadstandardního pokoje apod.

Pojištěný zaměstnanec vyřizuje svůj požadavek individuálně přes bezplatnou linku call centra UNIQA pojišťovny.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy