Různé cesty k pojištění

21.10.2009 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Dalo by se říci, že žijeme v době zjednodušování. Proto není nic divného, že i pojišťovny pracují na tom, aby nám, klientům, usnadnili přístup k pojistným produktům.

Téma týdne: Povinné ručení

Pojišťovny se předhání v poskytování slev a bonusů, aby získaly co nejvíce klientů. Mimo jiné zohledňují také to, kde a jak pojištění sjednáme. Existuje několik způsobů, jak uzavřít jakékoli pojištění. Zde probereme ty nejčastější formy sjednání.


Sjednání na přepážce


Má hodně výhod, ale také nevýhod. Když jdete do finančního domu k přepážce, už musíte vědět dopředu kam jít a jaký produkt chcete. Tzn. že se předem musíte informovat o finančních institucích a jejích produktech. Porovnat si je a pak zajít osobně do pojišťovny. Pracovník na přepážce vám podá bližší informace o konkrétním produktu a možné bonusy, slevy či výhody. Hned můžete sepsat smlouvu, zaplatit první splátku a odejít již pojištěni.


Sjednání po telefonu


Mezi klady patří i to, že mluvíte přímo s pracovníkem dané pojišťovny. Spektrum služeb, které vám pracovník může poskytnout je široké. Samozřejmě můžete volat jen o informace, budou vám zodpovězeny všechny dotazy. Je také možné rovnou uzavřít pojistnou smlouvu. Některé pojišťovny na svých internetových stránkách mají formulář, kam napíšete své jméno, telefonní číslo a čas a pracovníci pojišťovny vám zavolají zpět ve sjednanou dobu. Jaké pojištění lze sjednat po telefonu? Od pojištění automobilu, přes pojištění domácnosti či budov, dále pojištění odpovědnosti, úrazové pojištění nebo penzijní připojištění.


Sjednání přes pojišťovacího poradce


Pojistnou smlouvu lze uzavřít v teple domova. Buď se vám ozve pojišťovací poradce sám nebo si jej vyberete vy. Největší pozitivum je zřejmé na první pohled. Poradce (pokud vy nechcete jinak a vyhovuje vám to) přijde až k vám domů, má přehled v pojišťovnách i v jejich produktech. Uzavřít pojištění můžete třeba ihned. Na co si dát pozor při takového schůzce, jak se má finanční poradce chovat a ostatní důležité informace naleznete v sekci Finanční poradenství.

Sjednejte si povinné ručení on-line!

Ručení.cz - sjednejte si povinné ručení on-line!
Pokud si chcete spočítat cenu povinného ručení u konkrétní pojišťovny přímo pro vás, pomůže vám Kalkulátor povinného ručení. Prostřednictvím Ručení.cz si můžete nejen spočítat cenu vašeho pojištění, ale můžete si povinné ručení přímo i sjednat on-line!


V neposlední řadě sjednání on-line


Další jednoduchý, příjemný způsob uzavření smlouvy. Víte-li, u které pojišťovny chcete být pojištěni, tak i na stránkách pojišťoven je možnost uzavřít si dané pojištění. Pokud nevíte či si nejste jisti, která pojišťovna nabízí nejvýhodnější pojištění, pak na internetu naleznete různé kalkulátory na jednotlivé pojistné produkty. Ale opatrně. Některé kalkulátory nemusí zahrnovat všechny slevy, bonusy a zvýhodnění! Nejdražší pojištění nemusí být nejlepší! Přes on-line formuláře pojišťovny nabízí i další služby jako jsou nahlášení škod, průběh škodní události, informace ke smlouvě, změny ve smlouvě a samozřejmě finanční poradenství.


Statistiky z praxe


Václav Bálek, tiskový mluvčí, České pojišťovny, uvedl: „Nejčastěji se lidé pojišťují v kamenných pobočkách. Internet a telefon jsou stále doplňkovými distribučními kanály, i když jejich role rok od roku vzrůstá. On line se nejčastěji sjednává cestovní pojištění a povinné ručení, ale i havarijní pojištění, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti, pojištění domu a stavby, bytu a domácnosti a chat a chalup.“

Autor článku

Marie Žáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ