Na ukončení analogového vysílání z Cukráku upozorní diváky SMS

25.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Na ukončení zemského analogového televizního vysílání z vysílače Praha - Cukrák, které je naplánováno na 31. října, v pondělí některé obyvatele Prahy a Středočeského kraje upozorní speciální SMS. Obdrží je zhruba 350.000 zákazníků mobilního operátora O2, kteří se v tu dobu budou pohybovat v Praze a jejím okolí, kde se od listopadu bude vysílat pouze digitálně.

Ukončení analogového vysílání z vysílače Praha - Cukrák znamená definitivní tečku za zemským analogovým televizním vysíláním v Praze. Už dubnu bylo ukončeno analogové televizní vysílání z vysílače Praha - Žižkov.

Lidé v Praze a Středočeském kraji dostanou do schránek i leták informující o ukončení zemského analogového televizního vysílání z Cukráku.

Poslední říjnový den budou společně s vysílačem Praha - Cukrák vypnuty analogové vysílače ČT2 Příbram - vrch Praha a ČT1 a ČT2 Votice - Mezivrata. Územní oblast Praha je tak podle harmonogramu Technického plánu přechodu druhým regionem, kde má být analogové vysílání zcela vypnuto. Tou první byla oblast Plzeň, kam patří Karlovarský kraj a část Plzeňského, Ústeckého a Středočeského kraje.

Digitalizace v Česku začala v roce 2005, plně digitální vysílání na celém území ČR by mělo začít 30. června 2012. V té době by se měly vypnout poslední analogové vysílače na Zlínsku a Jesenicku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK