Emporia chce v Česku prodávat ročně 30.000 mobilů pro seniory

03.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. listopadu (ČTK) - Na český trh vstoupil rakouský výrobce mobilů pro seniory Emporia Telecom. Ročně chce v Česku prodat přes 30.000 telefonů. Na dnešní tiskové konferenci to uvedla generální ředitelka společnosti Eveline Pupeter-Fellnerová.

V Česku je podle ní více než 1,5 milionu seniorů starších 65 let. "To je naše cílová skupina. Naše telefony jsou speciálně upraveny tak, aby starším lidem vyhovovaly," uvedla s tím, že celkový prodej společnosti na všech 22 trzích, kde působí, by se měl pohybovat kolem půl milionu přístrojů.

Zřejmě nejznámějším konkurentem na českém trhu telefonů pro seniory bude domácí Jablotron, který již několik let prodává velký mobil v podobě pevné linky. Jednoduché přístroje pro starší generaci nabízí například i Nokia nebo LG.

Telefony pro seniory od Emporie se výrazně liší od běžných přístrojů. Mají velké klávesy, snadno čitelný displej, hlasitý reproduktor kompatibilní s naslouchátky a jednoduché ovládání. Některé telefony mají speciální tlačítko pro přivolání pomoci v naléhavých případech.

Prvním modelem uvedeným na český trh je Emporia TALKpremium. Ten patří k telefonům určeným pouze pro telefonování a posílání SMS a stojí 2995 korun. Emporie nyní nabízí Telefónica O2 a nezávislý distributor 3A.cz, v příštím roce by měli přibýt další prodejci včetně operátorů. O2 rovněž zavedla speciální tarif pro seniory za 190 korun měsíčně.

Emporia má v současné době 65 zaměstnanců, z nichž každý třetí pracuje v oblasti výzkumu a vývoje. V roce 2008 společnost vykázala obrat 50 milionů eur. V následujících třech letech investuje 14 milionů eur. Své telefony prodává v Evropě, chystá se vstoupit do USA a Ruska. V domácím Rakousku má firma na trhu předplacených karet podíl 17 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK