Česká měna dnes dále pokračoval v posilování k euru i dolaru

11.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes mírně zpevnila vůči euru i dolaru. Kolem 17:00 byla vůči úterním uzavíracím hodnotám vůči euru silnější o šest haléřů na úrovni 25,46 Kč/EUR, k dolaru pak posílila o devět haléřů na hodnotu 16,97 Kč/USD. Uvedl server Patria Online.

"Koruna dnes posilovala již osmý den v řadě a dnes bylo možné na mezibankovním trhu euro nejlevněji nakoupit za 25,325 Kč/EUR. Od počátku listopadu si tak polepšila o více jak 4,5 procenta," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky. K dolaru pak koruna zpevnila na nejsilnější úroveň od září minulého roku. Podobně jako koruna dnes posílily i okolní měny, když polský zlotý se vrátil na úroveň, kde byl 18. září. Odpoledne česká měna pak své zisky mírně korigovala.

Důvodem tohoto trendu je všeobecně příznivá nálada na globálních i regionálních trzích. "Čísla z české ekonomiky do obchodování nepromluvila. Nepřekvapila ani finální data z průmyslu ani údaje z platební bilance," informoval Tomáš Vlk z Patria Finance. Podle Vladimíra Pikory z Next Finance v posledních měsících obecně platí, že v posledních měsících investory nezajímá, co se děje v národních ekonomikách, ale co se odehrává v USA a Číně.

Americký dolar byl dnes vůči euru po 17:00 na hladině 1,498 USD/EUR

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK