Euro: Asociace vyšetřovatelů podvodů zakládá v Česku pobočku

22.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. listopadu (ČTK) - Největší světový poskytovatel školení a vzdělávání v boji proti podvodům, Asociace certifikovaných vyšetřovatelů podvodů (ACFE), zakládá pobočku v České republice. Napsal to týdeník Euro v čísle, které vyjde v pondělí. Předsedou pobočky zvolili místní členové ACFE Zacharyho Rosena, senior manažera oddělení účetních služeb společnosti Mazars Czech Republic. Místní skupinu založila asociace v Česku již před deseti lety.

K zakládajícím členům a zvoleným zástupcům pobočky patří podle týdeníku Pavla Hladká, manažerka oddělení forenzních služeb společnosti Deloitte Advisory, jako místopředsedkyně a Pavel Škraňka, senior manažer oddělení auditorských služeb Mazars Czech Republic, jako pokladník.

ACFE sdružuje téměř 50.000 členů po celém světě, z nichž více než 20.000 jsou certifikovaní vyšetřovatelé podvodů. Tuzemská pobočka má sloužit jako základna pro sdílení znalostí a podporu členů, odborných pracovníků a podnikatelů ve vzdělávání a školení v oblasti podvodů v ČR i okolních zemích. Bude rovněž pořádat přednášky.

Podle nového průzkumu společnosti PricewaterhouseCoopers se v uplynulém roce stala obětí hospodářské kriminality téměř čtvrtina společností v České republice. Nejčastěji se firmy setkaly s krádeží, korupcí a uplácením. Objasněnost hospodářské kriminality přitom v Česku podle údajů policejního prezidia klesá, píše Euro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK