Ruská pošta hodlá zrušit zhruba 33.000 pracovních míst

23.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moskva 23. listopadu (ČTK) - Ruská státní pošta hodlá v příštím roce zrušit minimálně osm procent své celkové pracovní síly, tedy zhruba 33.000 pracovních míst. Chce tak zlepšit efektivitu a snížit náklady, informovala dnes agentura Reuters. Ruská pošta v současnosti zaměstnává 415.000 lidí, tedy o tři procenta méně než na začátku roku.

Míra nezaměstnanosti v Rusku se v dubnu vyšplhala až na devítileté maximum 10,2 procenta poté, co světová hospodářská a finanční krize těžce zasáhla ruskou ekonomiku. V září nicméně nezaměstnanost klesla na 7,6 procenta, tedy nejníže od loňského listopadu. Bez práce bylo v Rusku v září 5,8 milionu lidí.

Ruský prezident Dmitrij Medveděv minulý měsíc připustil, že hospodářský pokles je "velmi vážný" a že vláda byla překvapena, jak těžce bylo Rusko světovou krizí zasaženo. Upozornil však, že bez vládních opatření na podporu ekonomiky mohl být hospodářský propad ještě prudší. Dodal, že hlavními překážkami na cestě z hospodářské recese jsou vysoká nezaměstnanost a závislost na příjmech z energetického sektoru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK