Koruna oslabila vůči euru nad 26 Kč/EUR, klesla i k dolaru

24.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes oslabila vůči euru nad úroveň 26 korun za euro, pohoršila si také proti dolaru. Kolem 17:00 se koruna obchodovala na 26,08 Kč/EUR a 17,44 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se kurz v průběhu dne hýbal minimálně, po 15:00 však koruna rychle oslabila nad 26,00 Kč/EUR. "K tomuto pohybu nedala impulz žádná nová zpráva, negativním vlivem byl během dne 'jen' vývoj na světových trzích," dodal Vlk.

Miroslav Frayer z Komerční banky uvedl, že nízká obchodní aktivita byla patrná i na ostatních regionálních trzích. Polský zlotý i maďarský forint se rovněž pohybovaly v úzkém pásmu, ale s tendencí k opatrnému zpevňování. V regionu dnes nebyly zveřejněny žádné nové zprávy, které by mohly mít dopad na vývoj regionálních měn, doplnil.

Dolar podle Markéty Šichtařové z Next Finance z ranních hodnot kolem 1,490 USD/EUR odpoledne oslabil, kolem 17:00 se obchodoval na 1,4948 USD/EUR. Investoři se dolaru zbavovali ve prospěch rizikovějších investic, dodala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK