Dopoledne koruna posílila vůči euru i dolaru

25.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. listopadu (ČTK) - Koruna dopoledne posílila vůči euru i dolaru. Kolem 10:45 vůči euru posílila o šest haléřů na 26,02 Kč/EUR a k dolaru zpevnila o 12 haléřů na 17,32 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Koruna zůstává nad 26,00 Kč/EUR i přes příznivý vývoj ve světě. Opět se jí tedy nedaří profitovat z příznivého vývoje na hlavních trzích," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Růst akciových trhů dnes ovlivnily lepší výsledky spotřebitelské důvěry v USA a zlepšený výhled Fedu pro ekonomiku. "Wall Street téměř dokázala smazat ztráty. Asijské trhy rostly, ty čínské přitom výrazně. Nálada se přenesla i do Evropy, která v úvodu míří vzhůru," doplnil Vlk.

Tento vývoj se však netýkal středoevropských měn, které dnešní obchodování sice mírně posílily, ale ještě ráno začaly opět oslabovat zpět.

Z důležitých události, které dnes trh očekává, je na programu jednání polské centrální banky. Ta by měla odpoledne oznámit setrvání sazeb na současné úrovni. V USA pak vyjdou data o vývoji amerických objednávek zboží dlouhodobé spotřeby. "Zde se čeká snížení růstu na 0,5 procenta," sdělil Vlk.

Dolar se dnes krátce po 10:45 obchodoval na úrovni 1,5033 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK