Fischer uvedl, že za současné situace není důvod Ruzyni prodávat

01.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. prosince (ČTK) - Za současné situace není důvod privatizovat ruzyňské letiště. Řekl to dnes premiér Jan Fischer. Poslanecká sněmovna opět posuzuje zákonný zákaz takového prodeje poté, co jej v listopadu odmítl Senát.

"Za okolností, které v současné době jsou, vláda - a já myslím, že nejen tato - z mnoha dobrých důvodů není důvod ruzyňské letiště nyní privatizovat," prohlásil dnes premiér na tiskové konferenci před jednáním sněmovny.

Prodej pražského letiště jako celku jedinému strategickému partnerovi schválila bývalá vláda Mirka Topolánka (ODS) počátkem loňského června. Tehdejší odhady prodejní ceny se pohybovaly kolem stovky miliard korun.

Letos v únoru předložili sociální demokraté návrh zákona, který prodej letiště zakazuje. Schválen byl v září proti vůli úředníků ministerstva financí, kteří privatizaci připravují.

V listopadu ale návrh ČSSD odmítl Senát. Pokud jej nyní chtějí poslanci prosadit, musí sehnat 101 hlasů. Premiér dnes poznamenal, že by se mu žilo "ústavně konformněji", kdyby podobná zákonná norma neexistovala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK