Pražská burza se drží blízko úterního závěru

02.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. prosince (ČTK) - Pražská burza je dnes dopoledne jen v nepatrném plusu a blíží se hodnotě úterního závěru. V 11:00 přidal index PX 0,14 procenta na 1119,8 bodu. Z výsledků burzy vyplývá, že zisky si připisuje většina titulů na burze, výjimkou jsou developerská firma Orco, energetická společnost ČEZ a operátor Telefónica O2.

Největší ztrátu vykazovalo Orco, jehož cenné papíry klesly téměř o půl procenta na 190 korun. Důvodem k jejího oslabování je podle Michala Zachara z Patria Direct zpráva, že společnost ukončila jednání s Colony Capital o kapitálové injekci.

Akcie Telefóniky ztratily 0,35 procenta na 424 korun, stejný propad zaznamenal i ČEZ, který se tak dostal na úroveň 862 korun.

Naopak nejlépe si dopoledne vedla mediální společnost CME, která si polepšila o 1,6 procenta na 452 korun. Pojišťovací skupina VIG si připsala 1,3 procenta na 940 korun.

Česká burza ale ani uprostřed týdne nevybočuje ze svého trendu posledních dní a týdnů, kdy jsou objemy akcií velmi nízké a hlavní tituly se obchodují ve velmi úzkých pásmech, uvedl Zachar.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK