Pražská burza si připisuje zisky, PX vzrostl téměř o procento

03.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - Pražská burza si od dnešního rána připisuje zisky. Po 11:00 byl hlavní index PX výše o 0,94 procenta na 1126,8 bodu. Z výsledků burzy vyplývá, že se daří většině titulů. Pohoršila si developerská společnost Orco a síť autobazarů AAA Auto.

Ačkoli burza roste, nedokázala se podle Petra Žabži z Patria Direct vymanit z ospalého tempa posledních dní a týdnů. Obchodování se v zásadě řídí jenom tím, kam se pohybují trhy v západní Evropě a odpoledne pak ve Spojených státech, podotkl Žabža.

Akcie Orka ztratily 0,86 procenta a dostaly se na hodnotu 189 korun. Prodejce ojetých aut AAA zaznamenal jen mírnou ztrátu 0,07 procenta, jeho akcie se tak prodávají za 14 korun.

Naproti tomu nejvíce dnes dopoledne rostla mediální společnost CME, která si připsala zhruba dvouprocentní zisk na 454 korun. Dopoledne byly úspěšné i cenné papíry Erste Bank, Komerční banky a telekomunikačního operátora Telefónica O2.

Akcie Erste Bank a Komerční banky rostly o více než procento na 735 korun a 3820 Kč, Telefónica si polepšila o 0,90 procenta na 427 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK