Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji nezměnily

09.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. prosince (ČTK) - Ceny amerických akcií se dopoledne příliš nezměnily. Zprávu o překvapivém růstu velkoobchodních zásob ve Spojených státech kompenzovaly obavy ohledně vládních dluhů ve Španělsku a Řecku a slabý výhled výrobce čipů Texas Instruments.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) se nejsledovanější Dow Jonesův index zvýšil o 0,14 procenta na 10.299,87 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 zůstal beze změny na 1091,93 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,10 procenta na 2170,91 bodu.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že velkoobchodní zásoby v USA v říjnu stouply o 0,3 procenta, ačkoli analytici počítali s poklesem o 0,5 procenta. Údaje naznačily, že podniky končí se snahou o omezování zásob, což by mohlo podpořit ekonomiku.

Společnost Texas Instruments však oslabila, protože její odhad zisku pro čtvrté čtvrtletí nesplnil očekávání některých investorů. Ti vzhledem ke známkám oživení poptávky počítali s příznivějším výhledem, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK