Koruna dnes dále oslabila k euru i dolaru

17.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. prosince (ČTK) - Koruna dnes dále oslabila vůči euru i dolaru. V 17:00 byl její kurz vůči euru slabší oproti středečnímu závěru o šest haléřů na hodnotě 26,26 Kč/EUR, k dolaru pak česká měna ztratila 31 haléřů na úroveň 18,31 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Koruna dnes po středečním oslabení po rozhodnutí ČNB snížit úrokové sazby své ztráty umazávala. Česká měna se přiblížila na dosah úrovně 26,00 Kč/EUR, když nejlevněji bylo možné euro nakoupit na mezibankovním trhu za 26,06 Kč/EUR," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky s tím, že v odpoledních hodinách koruna opět ztrácela na 26,20 Kč/EUR.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance byl takový vývoj způsoben nepříznivým vývojem na akciových trzích, které dnes v Evropě i za mořem nabíraly ztráty. Stejně jako koruna tak dnes oslaboval také maďarský forint a polský zlotý. "Ty zaznamenaly k euru i dolaru výraznější ztráty," doplnil Frayer.

Krátce po 17:00 byl kurz dolaru k euru na úrovni 1,4346 USD/EUR.

"Na silných hodnotách dolar drží odklon investorů od rizika a obnovená nervozita kolem Řecka," doplnil Vlk. Agentura Standard & Poor's ve středu totiž snížila rating Řecku. To znovu rozdmýchalo obavy z dalších problémů spojených se státními financemi v eurozóně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK