Akcie amerických firem dopoledne mírně klesly

05.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. ledna (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne mírně klesly kvůli smíšeným signálům z ekonomiky. Předcházel tomu ale výrazný nárůst během prvního dne letošního burzovního obchodování, o který se postaral solidní výkon zpracovatelského průmyslu.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času klesl o třetinu procenta na 10.550,5 bodu. Index Nasdaq Composite v 18 hodin SEČ oslabil na 2306,3 bodu se ztrátou jedné desetiny procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Prodej starších domů v USA za listopad klesl více, než se čekalo. Index americké Národní asociace realitních kanceláří (NAR), který sleduje chystaný prodej domů, se snížil o 16 procent na 96 bodů. Příčinou ale prý byly nejasnosti kolem daňové úlevy.

Ministerstvo obchodu USA však uvedlo, že tovární zakázky za listopad vzrostly proti očekávání více než dvojnásobně. Projevila se tak poptávka po produkci chemického průmyslu, oceli a počítačích. Zatímco analytici odhadovali nárůst na polovinu procenta, zakázky vyskočily o 1,1 procenta, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK