Novým viceprezidentem ČSA bude právník z Letiště Praha Josef Adam

07.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. ledna (ČTK) - Novým viceprezidentem Českých aerolinií pro lidské zdroje, informační technologie a právní záležitosti bude od 16. ledna Josef Adam (30), který donedávna působil jako právník Letiště Praha. ČTK to dnes oznámila mluvčí ČSA Hana Hejsková. Adam střídá Marcelu Hrdou, která funkci zastávala dočasně a od ledna se stala generální ředitelkou České pošty.

Adam působil od srpna 2007 v právním úseku pražského letiště, podílel se mimo jiné na transformaci letiště ze státního podniku na akciovou společnost. V říjnu se po personálním zemětřesení v ČSA stal členem představenstva aerolinek, z letiště definitivně odešel letos v lednu. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy.

"Těší mne, že mohu oznámit obsazení poslední klíčové pozice v nejužším vedení. Josef Adam již přímo na projektech v Českých aeroliniích prokázal, že jeho schopnosti jsou pro společnost jednoznačným přínosem," komentoval změnu prezident ČSA Miroslav Dvořák.

Aerolinie mají nyní pětičlenné vrcholové vedení, za bývalého prezidenta Radomíra Lašáka bylo nejvyšších manažerů devět. Lašákovo vedení se téměř celé poroučelo v říjnu, z původní sestavy zůstal pouze Peter Jusko, viceprezident pro pozemní provoz.

Nový prezident ČSA Miroslav Dvořák je zároveň generálním ředitelem Letiště Praha, další personální vazby na letiště Adamovým přestupem zmizely.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK