Pražská burza posílila v úvodním týdnu letošního roku o 3,57 pct.

08.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. ledna (ČTK) - Pražská burza si během prvního týdne letošního roku připsala zisky. Hlavní index PX posílil o 3,57 procenta na 1157,2 bodu. Nejvíce rostly akcie NWR, největší oslabení postihlo akcie Komerční banky. Výsledky převzala ČTK z burzy.

"První týden roku 2010 proběhl na pražské burze v pozitivní náladě, kdy akcioví investoři pozitivně hodnotili růst cen komodit včetně ropy... Domácí trh byl hned v počátku roku překvapen zajímavou informací o plánovaném vstupu technologické společnosti KIT Digital na parket pražské burzy již v prvním čtvrtletí 2010," uvedl analytik Atlantik FT Milan Vaníček.

Akcie těžební společnosti NWR posílily během týdne o více než 14 procent na 184,60 koruny. "Na titulu se pozitivně projevil zájem investorů o komoditní tituly a silné nákupní doporučení od americké banky," uvedl Vaníček. Naopak nejvíce klesajícím titulem týdne byla Komerční banka, jejíž akcie oslabily o 4,3 procenta na 3760 korun.

Prozatímní poměrně mírná reakce trhů na horší data z trhu práce USA dává podle Vaníčka naději na pozitivní vývoj i v části příštího týdne. "Investoři se zaměří na počátek výsledkové sezóny v USA," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK