UNAS: Slovenští řidiči kamionů protestují i mimo Bratislavu

11.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 11. ledna (ČTK) - Protesty proti systému elektronického výběru mýtného na Slovensku se dnes rozšířily z Bratislavy i do Trenčína, Trnavy nebo Považské Bystrice, kde řidiči kamionů pomalu projíždějí městem. ČTK to dnes řekl představitel Unie autodopravců Slovenska (UNAS) Jaroslav Polaček.

Nespokojení přepravci se podle zjištění ČTK začali scházet i v Košicích. Zástupci dopravců se během dopoledne pokusili setkat s premiérem Robertem Ficem, přijal je ale pouze ředitel tiskového odboru na Úřadu vlády Braňo Ondruš.

Kritici mýtného systému na čtyři dny zablokovali jednu z důležitých bratislavských ulic. Až v neděli v podvečer souhlasili s tím, že uvolní část silnice pro městskou hromadnou dopravu.

Protest v Bratislavě mezitím pokračuje, v dalších městech řidiči kamionů údajně zpomalují provoz. Polaček řekl, že pokud premiér nevyhoví požadavkům přepravců, řidiči přistoupí k blokádě ulic.

V Košicích se nespokojení dopravci setkali na jednom z hlavních výjezdů z města směrem na Maďarsko. Na parkovišti připravili petiční místo a archy, na které sbírají podpisy pod petici. Shromáždilo se tam několik desítek vozidel, zatím ale není jasné, zda řidiči zopakují pomalou jízdu městem jako minulý týden, anebo se pokusí zablokovat tamní Jižní třídu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK