Bartůňka nahradil v čele české pobočky IBM Vladek Šlezingr

12.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. ledna (ČTK) - Novým generálním ředitelem společnosti IBM v ČR se stal dosavadní šéf poradenské divize IBM Vladek Šlezingr (37). Nahradil Aleše Bartůňka, který byl povýšen na pozici viceprezidenta Systems and Technology Group IBM pro střední a východní Evropu. IBM to uvedla v tiskové zprávě.

 

Šlezingr má ve společnosti IBM více než sedmileté zkušenosti. Je absolventem oboru management a ekonomie dopravy a spojů na ČVUT v Praze. "Těší mě, že přebírám tuto vedoucí pozici v tak důležitém okamžiku rozvoje IBM v České republice," uvedl.

 

Bartůněk stál v čele české pobočky od ledna 2003. "Od svého nástupu do IBM v ČR jsem spolupracoval s našimi klienty, partnery a týmem IBM na vytvoření organizace, která by znamenala skutečný přínos pro naši zemi i společnost. IBM nedávno zřídila v Praze své ústředí pro střední a východní Evropu, aby se klientům v tomto regionu přiblížila a efektivněji tak představila a implementovala inovativní obchodní řešení. Po sedmi letech ve funkci generálního ředitele IBM v České republice nyní přecházím do tohoto regionálního týmu," uvedl.

 

Česká pobočka IBM, která se zabývá dodávkami výpočetní techniky, softwaru a poradenstvím v oblaszt IT, v roce 2008 vykázala tržby přes 5,3 miliardy korun.

 

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK