Letiště Vodochody chce odbavovat 3,5 milionu cestujících ročně -------------------- --------------------

13.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. ledna (ČTK) - Letiště Vodochody ležící severně od Prahy chce v budoucnu odbavovat ročně 3,5 milionu cestujících především nízkonákladových aerolinií, nepravidelných a privátních letů. Ostrý provoz by měl být zahájen na přelomu let 2012 a 2013. Na tiskové konferenci to dnes sdělil ředitel letiště Martin Kačur. Investice by podle něj neměla přesáhnout tři miliardy korun.

Letiště ve Vodochodech bude konkurovat především pražské Ruzyni, kde se počet cestujících pohybuje kolem 12 milionů ročně. "V Evropě najdete jen velice málo hlavních měst, která by neměla své druhé letiště," uvedl Kačur. Dodal, že Vodochody se nezaměří pouze na přetahování cestujících z Ruzyně, nýbrž hodlají "vygenerovat" své vlastní pasažéry především nízkými poplatky.

O modernizaci letiště a rozšíření provozu ve Vodochodech se hovoří již několik let, samospráva v okolí je však vesměs proti. "Rozšířená kapacita je pro náš region nepřijatelná," řekla nedávno ČTK starostka blízké obce Máslovice Vladimíra Sýkorová.

Investor nyní doplňuje studii o vlivu stavby na životní prostředí (EIA) o řadu připomínek, po případném schválení EIA ministerstvem životního prostředí by mělo následovat územní řízení a stavební řízení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK