Akcie amerických firem dopoledne mírně vzrostly

13.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 13. ledna (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne mírně vzrostly. Zisk hlavních indexů ale zmírnily akcie finančních společností poté, co šéfové několika největších bank z Wall Street vypovídají v Kongresu o příčinách finanční krize.

Klíčový index Dow Jones stoupl v poledne newyorského času téměř o třetinu procenta na 10.658,2 bodu. Index Nasdaq Composite se v poledne podle stránek Yahoo! Finance zvýšil o čtvrt procenta na 2287,7 bodu.

Pokles bankovních titulů přišel v době, kdy se trh snaží najít nový hlavní směr obchodování. Nahoru šly zejména tituly z odvětví, která se jeví jako bezpečnější investice v nejistých dobách. Posílily tak emise síťových služeb a firem podnikajících ve zdravotnictví, napsala AP.

Americká komise pro vyšetřování finanční krize začala zpovídat šéfy největších bank z Wall Street, aby zjistila příčiny vzniku poslední hluboké krize a navrhla správná protiopatření. Šéfové předních amerických bank jako Goldman Sachs nebo JPMorgan Chase na prvním slyšení bránili politiku lukrativního odměňování zaměstnanců, připouštěli však nutnost regulačních změn.

pok vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK