Hershey prý chystá samostatnou nabídku na koupi britské Cadbury

13.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Harrisburg (USA) 13. ledna (ČTK) - Americký Hershey údajně připravuje samostatnou nabídku na koupi britské Cadbury bez pomoci italské skupiny Ferrero International, která od akvizice prý ustoupila. Uvedl to dnes informovaný zdroj.

Hershey prý doufá, že se vyhne souboji nabídek s rivalem Kraft Foods, a čeká na to, jak akcionáři Cadbury rozhodnou o tomto konkurenčním plánu. Kraft Foods nabízí za britskou firmu 16,5 miliardy dolarů a potřebuje získat souhlas většiny akcionářů Cadbury do 2. února. Do 19. ledna může ještě sumu zvýšit.

Hershey pracoval na dvou souběžných nabídkách na převzetí britské společnosti, jedna byla ve spolupráci s Ferrerem, druhá samostatná. Potenciální nabídka se ještě upravuje, dodal zdroj.

Tiskový mluvčí jedné z divizí Hershey pouze uvedl, že se firma podle podnikové strategie k otázkám fúzí a akvizic nevyjadřuje.

Italský ekonomický deník Il Sole 24 Ore dnes napsal, že se Ferrero International o Cadbury již nezajímá. Ferrero se k tomu odmítl vyjádřit. Kraft se dnes k údajným plánům Hershey také odmítl vyjádřit, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK