T-Mobile letos zvýší investice o polovinu na 4,5 miliardy korun

15.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. ledna (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile plánuje letos zvýšení investic přibližně o 50 procent z loňských zhruba tří miliard korun. ČTK to dnes na setkání s novináři řekla mluvčí Martina Kemrová. Investice podle generálního ředitele Rolanda Mahlera poplynou do pokračující modernizace sítě GSM, zvyšování kapacity páteřní sítě i rozšiřování pokrytí sítí UMTS.

Firma chce také zintenzívnit konkurenční tlak na Telefóniku O2 v nabídce sdružených služeb v pevné a mobilní síti. "Naší dosavadní vizí bylo být na trhu číslem jedna. Nyní máme nový cíl, být nejlepším poskytovatelem integrovaných služeb," uvedl Mahler.

Pokud Český telekomunikační úřad vypíše tendr na frekvence pro čtvrtého operátora GSM a podmínky soutěže to umožní, T-Mobile se soutěže zúčastní, uvedl Mahler. Podle něj je možné, že případnému jinému majiteli umožní národní roaming do doby, než vybuduje vlastní síť, musí to být ale pro T-Mobile výhodné.

T-Mobile za loňský rok vykáže nižší příjmy jak od domácností, tak i firemních zákazníků, uvedl Mahler. Díky přijatým úsporným opatřením se ale zvýšila efektivita hospodaření operátora, doplnil.

T-Mobile měl na konci třetího loňského čtvrtletí 5,46 milionu zákazníků. Majoritu ve firmě vlastní Deutsche Telekom, zbytek České Radiokomunikace. Od těch loni operátor odkoupil internetovou divizi nabízející ADSL. Získal tak na alternativním trhu ADSL téměř poloviční podíl se 45.300 přípojkami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK