Akcie v USA dopoledne klesly pod vlivem banky JPMorgan Chase

15.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. ledna (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne klesly kvůli hospodaření bankovního gigantu JPMorgan Chase a spotřebitelské náladě. Klíčový index Dow Jones oslabil v poledne newyorského času o 1,1 procenta na 10.589,8 bodu a index Nasdaq Composite se snížil na 2287,3 bodu se ztrátou 1,3 procenta.

JPMorgan se považuje za jednu z nejsilnějších bank v USA. Dnes ale varovala investory, že je brzy na vyjádření, že ztráty z hypoték a dalších půjček již mají vrchol za sebou a že budou už jen klesat.

Zpráva banky pak s sebou stáhla dolů i akcie jiných finančních společností a to dolehlo na celý akciový trh. Jen malou útěchou byly pro investory výsledky hospodaření čipového gigantu Intel, jehož zisk byl vyšší, než se předpokládalo.

Na trh dolehla i zpráva o spotřebitelské náladě, kterou zpracovávají Reuters a Michiganská univerzita. Jejich index spotřebitelské důvěry vzrostl na 72,8 bodu z prosincových 72,5 bodu, ale ekonomové očekávali více, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK