Travel Service loni přepravil o 16 procent více cestujících

19.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. ledna (ČTK) - Česká letecká společnost Travel Service loni přepravila 2,7 milionu cestujících, což je o 16 procent více než v roce 2008. Na dotaz ČTK to dnes uvedla mluvčí firmy Vladimíra Dufková. Na letošek chystá Travel Service (TS) nákup několika nových letadel a expanzi na slovenský trh.

Cestujících přibylo na nepravidelných letech pro cestovní kanceláře i na pravidelných linkách, které firma provozuje pod značkou Smart Wings. Travel Service je lídrem trhu dovolenkových letů v České republice a v Maďarsku, loni navíc začal vozit klienty polských cestovních kanceláří a provozovat lety z Kanárských ostrovů.

Smart Wings loni posílily frekvence na linkách do Paříže a Říma, což jim mimo jiné usnadnil krach konkurenčních SkyEurope. Na letošní léto chce firma zavést nové lety z Brna a Ostravy do španělské Gerony, z Brna se navíc bude nově létat také do Burgasu, řecké Kavaly a na Kos.

Během loňské letní sezony provozovala společnost 21 letadel, převážně typu Boeing 737. S Boeingem má Travel Service podepsány kontrakty na nákup dalších strojů, včetně novinky Dreamlineru. Do poloviny února by se měla flotila rozrůst o tři boeingy nové generace 737-800, první z nich dorazí z továrny v Seattlu příští týden.

Na jaro plánuje TS vstup na Slovensko, kde budou umístěna tři letadla. Létat se bude z letišť Bratislava, Košice a Poprad - Tatry.

sin vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK