TripAdvisor: Mezi nejoblíbenější hotely světa patří dva z Prahy

21.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Singapur 21. ledna (ČTK) - Dva pražské hotely, Arcadia Residence a Golden Well, patří podle TripAdvisoru mezi nejoblíbenější hotely světa. Miliony turistů v hlasování na internetu rozhodly, že Arcadia Residence patří na špici podle cenové výhodnosti a Golden Well se dostal do čela jako nejoblíbenější luxusní hotel.

Internetový server TripAdvisor pro lidi cestující po světě sestavil žebříček na základě hlasování svých členů podle toho, s kým chtějí cestovat a jaký typ dovolené hledají. Seznam zahrnuje přes 700 hotelů z celého světa.

Rodiny hlasovaly pro Sirkeci Konak Hotel v tureckém Istanbulu, zatímco romantici si vybrali jako nejoblíbenější destinaci Hilton Moorea Lagoon Resort and Spa ve francouzské Polynésii. Mezi trendovými hotely světa zvítězil amsterodamský citizenM a jako rekreační středisko se službami v ceně (all-inclusive) zvítězil Drowsy Water Ranch v Granby v americkém Coloradu.

V hlasování podle země a regionu zvítězil Inn New York City mezi americkými hotely. V Evropě získal prvenství pařížský Four Seasons Hotel George V, mezi japonskými zvítězil tokijský Mandarin Oriental a z čínských vyhrál BuddhaZen Hotel ve Čcheng-tu. V Indii zvítězil Casa Candolim, napsal portál Reuters Life!

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK