Čtvrtletní zisk makléřské firmy Nomura zaostal za očekáváním

02.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 2. února (ČTK) - Největší japonská makléřská společnost Nomura Holdings vydělala ve třetím finančním čtvrtletí končícím v prosinci 10,24 miliardy jenů (zhruba dvě miliardy Kč) po ztrátě 342,9 miliardy jenů před rokem. Oznámila to dnes firma. Zisk však zaostal za očekáváním analytiků.

Nomura byla zisková již třetí čtvrtletí za sebou po předchozích pěti ztrátových čtvrtletích. "Zisk ve třetím čtvrtletí není špatný v tom smyslu, že se firmě podařilo zůstat v černých číslech," řekl analytik Kijohide Nagata ze společnosti Invesco Asset Management.

Nomura uvedla, že počítá se ziskem také v celém finančním roce, přesnější prognózu ale neposkytla. Podle analytiků by měl celoroční zisk dosáhnout zhruba 90 miliard jenů.

Nomura před lety vlastnila 46 procent akcií české Investiční a poštovní banky (IPB). Po krachu IPB v roce 2000 se roztočil kolotoč vzájemných žalob mezi hlavními hráči nucené správy a prodeje majetku IPB do rukou ČSOB: státem, Československou obchodní bankou a Nomurou. Některé spory trvají dodnes.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK