Tyson Foods vytvořil po ztrátě čtvrtletní zisk 160 mil. USD

05.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. února (ČTK) - Americký potravinářský koncern Tyson Foods vytvořil za čtvrtletí do 2. ledna zisk 160 milionů dolarů (tři miliardy Kč) po ztrátě 102 milionů za stejné čtvrtletí před rokem. Jeden ze světově největších zpracovatelů masa dnes uvedl, že mu výsledek zlepšily nižší ceny komodit a úsporná opatření.

Tržby z prodeje produktů Tyson Foods se mírně zvýšily na 6,63 miliardy dolarů. Kladně do výsledku přispěly všechny divize, a to hovězí, vepřové a drůbeží maso. Divize drůbežího navíc pokračuje ve své reorganizaci.

Čtvrtletní zisk skupiny představuje třetí výsledek v plusu za sebou. Jde o fiskální první čtvrtletí potravinářské skupiny.

Výsledek překonal očekávání analytiků. Zatímco Tyson Foods vytvořil zisk 42 centů na akcii, analytici ho odhadovali na 18 centů. Tržby tipovali na 6,58 miliardy dolarů.

Tyson dodal, že u drůbežího zvýšil za čtvrtletí prodejní ceny o 2,8 procenta a objem produkce mu stoupl o 5,6 procenta. Prodejní ceny hovězího a vepřového ale klesly o více než šest procent. Objem prodaného hovězího vzrostl, ale u vepřového masa se snížil, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK