Slovenský Samsung chystá velké investice do LED a 3D televizorů

05.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 5. února (ČTK) - Společnost Samsung Electronics Slovakia plánuje v nejbližších letech investovat 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy Kč) do restrukturalizace a modernizaci výroby. Ve slovenské Galantě chce posílit výrobu LED televizorů a rozšířit výrobu o 3D televizory. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Samsung chce do svého největšího závodu v Evropě přijmout do konce letošního října 200 nových zaměstnanců. Dalších zhruba 700 lidí přeškolí pro úpravu výrobního programu. Firma v současnosti v Galantě zaměstnává téměř 3000 pracovníků.

Jihokorejský Samsung nyní dominuje na trhu televizorů s LED obrazovkami. Loni jich na celém světě prodal asi 2,6 milionu, letos chce odbyt zvýšit na zhruba deset milionů. LED technologie využívá při tvorbě obrazu světelné diody; tyto televizory jsou tenčí než běžné přístroje a mají rovněž nižší spotřebu energie.

Televizory s trojrozměrným obrazem patří k novinkám na trhu spotřební elektroniky. Největší výrobci přístroje představili teprve nedávno, jejich výraznější rozšíření odborníci zatím nepředpokládají.

Samsung na Slovensku působí od roku 2002 a vedle Galanty má výrobní závod rovněž u Trnavy. V Galantě má kromě závodu na výrobu spotřební elektroniky i distribuční centrum pro střední a západní Evropu. V továrně u Trnavy vyrábí panely z tekutých krystalů (LCD).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK