Ředitel SAP rezignoval, nahradí ho dvojice nových šéfů

08.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 8. února (ČTK) - Generální ředitel německého softwarového gigantu SAP Léo Apotheker překvapivě rezignoval. V čele podniku ho nahradí dvojice nových šéfů. Oznámila to v noci na dnešek firma, která je největším výrobcem podnikatelského softwaru na světě.

Novými spoluřediteli podniku se stanou členové představenstva Bill McDermott a Jim Hagemann Snabe. Apotheker pracoval ve firmě SAP od roku 1988. V dubnu 2008 se stal spoluředitelem společnosti a o necelý rok později již podnik vedl samostatně.

Společnost SAP změnu ve vedení nezdůvodnila, uvedla pouze, že Apotheker odstoupil z funkce na základě vzájemné dohody. Podle analytičky Yvonne Genoveseové z výzkumné firmy Gartner reaguje SAP na nespokojenost zákazníků a na nejasnosti ohledně dlouhodobé strategie podniku.

SAP soupeří na trhu například s americkými softwarovými giganty Oracle a IBM. Německá firma byla pod Apothekerovým vedením nucena ohlásit zrušení 3000 pracovních míst, což představovalo první snižování počtu zaměstnanců v její historii. Zisk SAP loni klesl o čtyři procenta na 1,79 miliardy eur (47 miliard Kč) a tržby o osm procent na 10,7 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK