Navigaci od Nokie si za necelý měsíc stáhly tři miliony lidí

15.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Barcelona 15. února (zvláštní zpravodaj ČTK) - Bezplatnou navigační aplikaci Ovi Maps do mobilního telefonu společnosti Nokia si za necelý měsíc po uvolnění stáhly tři miliony uživatelů. Nokia zároveň oznámila zahájení pilotního provozu finančních služeb pro mobilní telefony Nokia Money. Oznámili to zástupci firmy na veletrhu Mobile World Congress.

Ovi Maps nyní svými navigačními mapami pokrývají 74 zemí včetně Česka. Nabídkou bezplatného stažení aplikace firma předběhla rivala Google, který se chystal podobnou službu letos rovněž nabídnout. Lidé si nejčastěji aplikaci stahovali do telefonů Nokia 5800 XpressMusic, N97 mini, N97, 5230 a E72.

V Indii Nokia zahájila spolu s místní Yes Bank pilotní provoz mobilních finančních služeb. Služba Nokia Money má v první fázi umožnit posílání peněz z využitím mobilního čísla uživatele nebo dobití kreditu. Později by mělo být možné i placení za zboží a služby.

Firmě Google Nokia konkuruje i na poli stahování hudby. Její obchod Ovi Music nyní funguje ve 33 zemích a letos chystá další rozšiřování. Obchod, který je přímým konkurentem iTunes, vznikl v květnu 2009 a v současnosti zaznamenává kolem milionu stažení denně. Katalog obchodu zahrnuje přes devět milionů položek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK