Toyota chystá na březen pro trh v USA razantní prodejní pobídky

15.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Orlando 15. února (ČTK) - Toyota Motor chystá na březen pro trh ve Spojených státech program výrazných prodejních pobídek, aby překonala nedůvěru zákazníků po problémech s bezpečností aut. Uvedli to dnes manažeři světově největšího výrobce aut, který musel svolat k opravě historicky nejvyšší počet prodaných vozů.

Japonská automobilka již kvůli problémům s nechtěným zrychlováním aut svolala k opravě pedálů plynu přes osm milionů vozů. A vláda USA obdržela stížnosti, podle kterých v toyotách ve Spojených státech od roku 2000 zemřelo 34 lidí kvůli náhlému zrychlení.

Manažeři Toyoty dnes říkají, že většina vozidel v amerických prodejnách prošla opravou a je kupujícím opět k dispozici. Nyní manažeři podniku přehodnocují možnosti a rozsah pobídek, jak prodej příští měsíc zvednout.

"Studujeme všechno," uvedl šéf odbytu Toyoty pro Spojené státy Bob Carter. Předtím se setkal s téměř 300 prodejci toyot na setkání celostátní asociace prodeje. Pobídky budou podle slov manažerů agresivní.

Prodej vozů z produkce japonského koncernu se v USA za leden propadl o 16 procent a byl nejnižší za déle než dekádu. Skupina musela prodej více než poloviny vozů v zásobách odložit kvůli opravám a týkalo se to i oblíbených modelů Camry a Corolla. Celkový prodej aut v USA přitom minulý měsíc vzrostl o šest procent, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK