Koruna dopoledne mírně posílila k euru i k dolaru

16.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. února (ČTK) - Koruna dopoledne mírně posílila k euru i dolaru. Kolem 10:30 se obchodovala vůči evropské měně na 25,99 Kč/EUR a proti dolaru na 19,03 Kč/USD. Mírně získaly i ostatní středoevropské měny, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Dnešní ranní obchodování se nese v lehce optimistickém duchu," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. K tomu přispěly lepší výsledky banky Barclays a také informace ze schůzky ministrů financí eurozóny. Ti se zatím shodli, že Řecko musí v první řadě snížit rozpočtové schodky. Pokud by se tento cíl nedařilo plnit, přišla by na řadu další opatření a eurozóna by zasáhla až v případě problémů a dalšího zhoršení situace. Další podrobnosti o záchranném plánu pro Řecko by měly přijít po dnešním jednání Ecofinu, dodal Vlk.

Vedle posilování akcií v Evropě mírně získávají i další středoevropské měny, dolar naproti tomu mírně ztrácí, konstatoval Vlk. Lepšící se situaci na trzích se však dopoledne může postavit do cesty německý index podnikatelské nálady, který za únor pravděpodobně poklesne, a to i pod dojmem posledních špatných zpráv o výkonu průmyslu i celé ekonomiky. Odpoledne je na programu index průmyslové aktivity v New Yorku, od kterého se naopak čeká růst, uvedl Vlk.

Dolar se dopoledne obchodoval na 1,36 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK