Skupina Trigema loni zvýšila hrubý zisk, tržby firmy ale klesly

16.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. února (ČTK) - Hrubý zisk developerské a stavební skupiny Trigema se v roce 2009 zvýšil o tři procenta na 70 milionů korun. Tržby firmy se ale meziročně snížily o 21 procent na 630 milionů korun. Trigema to dnes ČTK sdělila v tiskové zprávě.

Růst zisku společnosti zajistila hlavně optimalizace výroby a výrazné snížení nákladů. "Základní podmínkou konkurenceschopnosti v dnešní době je udržení nákladů na přijatelné úrovni," uvedl generální ředitel skupiny Marcel Soural. "Vydělané prostředky nespotřebováváme, ale ihned investujeme do nových, životaschopných projektů," dodal.

Mezi současné projekty Trigemy patří například výstavba druhé etapy bytového projektu v Praze-Letňanech. Ještě letos na jaře chce Trigema zahájit prodej třetí etapy projektu.

Trigemu založil v roce 1994 její dnešní generální ředitel a předseda představenstva Soural. Holding se základním kapitálem 180 milionů korun sdružuje stavební, developerské a realitní firmy. Skupina realizuje vedle nových bytových projektů všechny typy stavebních zakázek, hlavně rekonstrukce komerčních budov a zateplování panelových domů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK