AIG je blízko dohody o prodeji své divize Alico

08.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. března (ČTK) - Americká pojišťovna American International Group (AIG) je blízko dohody o prodeji své divize zahraničního životního pojištění Alico firmě MetLife za 15,5 miliardy USD (zhruba 290,5 miliardy Kč) v hotovosti a akciích. Díky dohodě by AIG měla získat ve firmě MetLife minoritní podíl 14 procent. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na zdroj blízký jednání.

MetLife by měla AIG zaplatit 6,8 miliardy USD v hotovosti a 8,7 miliardy v cenných papírech. Dohodu již podle zdrojů schválila představenstva obou firem a má být oznámena ještě dnes. Dokončena by pak měla být do konce letošního roku.

MetLife je největší životní pojišťovnou v USA s akciemi na burze. Alico jí pomůže rozšířit aktivity do zahraničí, zvláště do Japonska. Divize byla založena v roce 1921 a prodává produkty životního a důchodového pojištění 19 milionům zákazníků v 54 zemích světa.

Minulý týden se AIG dohodla na prodeji své asijské divize AIA britské pojišťovně Prudential za 35,5 miliardy USD. AIG prodává část svého majetku, aby získala peníze na splacení vládní pomoci. V září 2008 se AIG ocitla na pokraji kolapsu a musela ji zachraňovat vláda. Pojišťovna získala od státu celkem 182,5 miliardy USD a stát má ve firmě podíl 80 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK