GTS Novera loni v ČR zvýšila provozní zisk o 16 pct na 914 mil.Kč

08.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. března (ČTK) - Telekomunikační firmě GTS Novera loni v tuzemsku vzrostl provozní zisk EBITDA o 16 procent na 914 milionů Kč, tržby klesly o sedm procent na 5,39 miliardy korun. Výsledky byly ovlivněny zejména postupným přechodem zákazníků od klasických hlasových služeb k datovým řešením, kde je vyšší marže. ČTK to dnes oznámila mateřská společnost GTS CE.

Podobný vývoj zaznamenala i celá skupina GTS CE. Hrubý provozní zisk stoupl o 11 procent na 86 milionů eur (zhruba 2,2 miliardy Kč), tržby naopak klesly o 12 procent na 384,5 milionu eur. Podle zástupců společnosti se podařilo dosáhnout nejvyššího provozního zisku a nejvyššího peněžního toku od založení skupiny před šestnácti lety.

"Přestože celkové tržby vzhledem k přechodu od klasických hlasových služeb a slabším lokálním měnám oproti roku 2008 poklesly, pokračovali jsme v růstu zisku v naší klíčové oblasti datových a řízených produktů. Přes slabé makroekonomické prostředí se nám podařilo vyhrát klíčové zakázky včetně našeho historicky největšího obchodu s celkovými tržbami 8,5 milionu eur," uvedl finanční ředitel skupiny Gerald Grace. V budoucnu podle něj firma čeká další růst ziskovosti.

GTS Central European Holding působí vedle ČR ještě v Polsku, Maďarsku, na Slovensku a v Rumunsku se síťovými propojeními a lokálními partnerstvími v sousedních zemích, jako je Ukrajina, pobaltské státy, Bulharsko, Rusko, Chorvatsko, Slovinsko, Srbsko, Moldávie a Turecko. Skupina, která dokončila svou provozní restrukturalizaci, má více než 1300 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK