Schází se sněmovna, jednat by měla o benefitech a Ruzyni

09.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. března (ČTK) - Řádná březnová schůze Poslanecké sněmovny, která začne dnes odpoledne, by měla mít na programu kromě jiného návrh, který ruší vyšší zdanění zaměstnaneckých výhod. Poslanci by také měli opět rozhodnout o zákazu privatizace ruzyňského letiště. Sejdou se dnes ve 14 hodin a na návrhu programu mají víc než 260 bodů.

Zrušení vyššího zdanění zaměstnaneckých výhod schválila sněmovna ve stavu legislativní nouze již minulý týden. Senát jí ale tuto novelu zákona o daní z přidané hodnoty v pátek vrátil. Poslanci nyní potřebují alespoň 101 hlasů, aby Senát přehlasovali. Návrh podporuje především levice. Kvůli vyššímu zdanění, které platí od letošního ledna, už chtěli odboráři v dopravě minulý týden stávkovat.

Poslanci by měli rozhodnout i o zákonu zakazujícím vládám privatizovat ruzyňské letiště, který vetoval prezident. I v tomto případě potřebují na přehlasování alespoň 101 hlasů.

Poslanci by měli schvalovat i novelu zákona o veřejných zakázkách, která má zprůhlednit jejich zadávání. Měli by schvalovat i nová pravidla fungování České národní banky pro přijetí eura. Před schvalováním je i vládní návrh upravující zdanění výnosů ze státních dluhopisů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK