Putin chce v Indii podepsat kontrakty za deset miliard dolarů

10.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Moskva 10. března (ČTK) - Ruský premiér Vladimir Putin se chystá do Indie, kde chce koncem tohoto týdne podepsat obchodní kontrakty za více než deset miliard dolarů (asi 190 miliard Kč). Agentuře Reuters to dnes řekl místopředseda ruské vlády Sergej Sobjanin. Mělo by jít o smlouvy v oblasti strojírenství, zemědělství i těžby nerostných zdrojů.

Putin stojí například o spolupráci na vývoji bojových letounů páté generace, ale také o společnou výrobu víceúčelových nákladních letadel. V oblasti zemědělství chce dohodnout obchod s minerálními hnojivy, důležitá bude rovněž energetika. Tam je Putinovým zájmem dohoda o výstavbě nových jaderných elektráren.

"Věřím, že celkový objem obchodních a ekonomických smluv přesáhne deset miliard dolarů," poznamenal Sobjanin. Ten mimo jiné předsedá rusko-indické mezivládní komisi.

Sobjanin také řekl, že indická společnost ONGC se zajímá o zakázky v odvětví dobývání nerostných zdrojů v Rusku. Firma projevila zájem o účast na rozvoji nalezišť ropy a zemního plynu na poloostrově Jamal v arktické části Ruska.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK