Akcie v USA dopoledne rostly díky poklesu velkoobchodních zásob

10.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. března (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne na newyorské burze rostly díky tomu, že podniky v lednu snižovaly velkoobchodní zásoby. Tržby velkoobchodů přesto rostly, a to desátý měsíc za sebou.

Index předních titulů burzy Dow Jones během poledne newyorského času posílil o 0,15 procenta na 10.579,8 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SEČ zvýšil na 2358,4 bodu se ziskem 0,75 procenta.

Ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že se zásoby na velkoobchodní úrovni snížily za leden o pětinu procenta. Předcházel tomu přitom prosincový úbytek o jedno procento. Tržby se v lednu zvýšily o 1,3 procenta. Když prodej roste, zvyšuje se i pravděpodobnost, že podniky budou zásoby doplňovat.

Od pozorně sledované zprávy o vývoji nezaměstnanosti z minulého týdne přišlo na finanční trh jen málo makroekonomických čísel a investoři se nepouštějí do velkých transakcí. Obchodníci dodávají, že nová data o ekonomice v dalších dnech možná poopraví pohled na situaci, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK