Akcie v USA vzrostly díky bankám a technologickým firmám

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. března (ČTK) - Akcie amerických společností ve středu vzrostly s bankami a emisemi technologických firem v čele. Akcie bank se dostaly nejvýše za 16 měsíců díky očekávání, že lepší kondice ekonomiky zvýší poptávku po úvěrech.

Klíčový index Dow Jones stoupl o 2,95 bodu na 10.567,33 bodu, tedy o 0,03 procenta. Index trhu s technologickými tituly Nasdaq Composite posílil o 0,78 procenta na 2358,95 bodu, když si za středu připsal 18,27 bodu.

"Přirozený závěr z toho, co investoři dělají, je, že když se ekonomika obrací k lepšímu, bude se dařit i finančním titulům," reagoval jeden z obchodníků.

Nasdaq vzrostl pátý den za sebou. Ve středu mu pomohla zpráva o nečekaném poklesu velkoobchodních zásob za leden. Tržby velkoobchodů přitom vzrostly nejvýše za více než rok.

Na devizovém trhu oslabil japonský jen, protože se očekává, že centrální banka Japonska ještě uvolní měnovou politiku. Dolar oslabil vůči euru, protože reakce z Řecka zlepšily postoj trhu vůči jednotné evropské měně. Kurz eura stoupl po rozkolísaném obchodování o 0,4 procenta na 1,3650 USD a dolar stoupl o 0,6 procenta na 90,51 JPY, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK