ÚS: Dvoumilionová pokuta pro firmu Tukový průmysl platí

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 11. března (ČTK) - Ústavní soud zamítl stížnost firmy Tukový průmysl na dvoumilionovou pokutu. Vyměřili ji již v roce 2004 celníci za nezaplacení cla za pohonné látky ve výši 2,7 miliardy korun státu. Pokuta tedy platí. Vyplývá to z rozhodnutí soudu zveřejněného na jeho internetových stránkách.

Pohledávka má podle serveru aktualne.cz kořeny v roce 1996, kdy státní podnik Čepro převzal k uskladnění pohonné látky pro firmu Bena, která pak zásoby prodala firmě Tukový průmysl.

Podle firem, které si peníze postupně nárokovaly, podnik Čepro pohonné hmoty nezaevidoval a nevydal, a tak způsobil majiteli velkou škodu. Tukový průmysl za to po udělení pokuty odmítl nést odpovědnost a tvrdil, že Čepro vydávalo ze skladu zboží bez jeho vědomí a nese proto veškerou zodpovědnost.

Pokuta byla udělena již před šesti lety. Tukový průmysl ji ale odmítal a vedl soudní spory. Když neuspěl ani u Nejvyššího správního soudu, obrátil se na Ústavní soud. Ten ale v uplynulých dnech zamítl jeho stížnost jako neopodstatněnou.

vtk jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK