Pošta nabídne placení na přepážkách za zboží z e-shopů

11.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Česká pošta začne od pondělka na všech svých pobočkách nabízet možnost úhrady za zboží z internetových obchodů v hotovosti. Služba superCash je zpoplatněna deseti korunami. Pošta to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

"Tato služba je určena především zákazníkům e-shopů, kteří mají obavy zaplatit za objednané služby nebo zboží přes internet elektronicky, ale přesto potřebují uskutečnit platbu v co nejkratším čase," uvedla mluvčí Marta Selicharová.

Služba je podle mluvčí rovněž vhodná pro provozovatele elektronických obchodů, kteří potřebují přijmout peníze od zákazníků bez platebních karet či možnosti zaplatit přes internet, popřípadě od zákazníků, kteří elektronickým platebním kanálům nedůvěřují.

Více než 8000 přepážek v pobočkové síti České pošty převede platbu zákazníka na účet příslušného e-shopu nejdéle do druhého dne od okamžiku zaplacení. Zákazník předloží na kterékoliv poště objednávku z e-shopu, na které je vytištěn jednoznačný identifikátor platby, nebo předá obsluze pošty číslo superCash a požadovanou hotovost platby. Po zaplacení obdrží zákazník potvrzení o úhradě, které mu slouží jako doklad o zaplacení.

Za tuto platbu si účtuje společnost, která systém superCash provozuje, jednorázový poplatek deset Kč. Je jen na obchodníkovi, zda poplatek zaplatí on, nebo tuto částku uhradí jeho zákazník. Službu nyní podporuje téměř 100 internetových obchodníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK