News Corp prý vydělá na Avataru až 400 milionů dolarů

15.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. března (ČTK) - Mediální skupina News Corp magnáta Ruperta Murdocha vydělá na filmu Avatar od Jamese Camerona 350 až 400 milionů dolarů (až 7,4 miliardy Kč), až se snímek dostane na DVD a do placeného televizního vysílání. S odvoláním na dva informované zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg.

Suma představuje zhruba 40procentní podíl z jedné miliardy dolarů, která se odhaduje jako zisk filmového studia Twentieth Century Fox a investorů do Avataru. Podíl skupiny News Corp představuje téměř polovinu jejího průměrného provozního zisku za čtvrtletí z minulého roku.

Tržby Avataru, který získal tři Oscary, klesly v amerických kinech ve 13. týdnu od premiéry o dvě příčky na sedmé místo. Dosáhly 6,6 milionu dolarů. V Severní Americe tak film utržil celkem 730 milionů dolarů a celosvětově 2,6 miliardy.

V únoru oznámila News Corp, že polovina zisku Cameronova filmu přijde během dvou dalších čtvrtletí. Z mediální skupiny News Corp nebyl nikdo k zastižení, aby se ke zprávě vyjádřil, napsala agentura Reuters.

Avatar se v lednu stal největším kasovním trhákem všech dob. Podařilo se mu překonat tržby Cameronova předchozího filmu Titanic, který po celém světě vydělal 1,85 miliardy dolarů (35 miliard korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK