Liberecký soud zahájil insolvenční řízení s firmou Lenoxa

16.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Liberec 16. března (ČTK) - Liberecký soud zahájil insolvenční řízení s dodavatelem tepla - firmou Lenoxa. Návrh podal věřitel z Jiříkova, kterému dluží 102.795 korun na nájemném. ČTK to dnes zjistila v insolvenčním rejstříku na www.justice.cz. Podle insolvenčního návrhu dluží firma také například finančnímu úřadu v Liberci, Správě sociálního zabezpečení a České spořitelně.

Akciová společnost Lenoxa má v Česku tři desítky provozů. Dlouhodobě je terčem kritiky kvůli přemrštěným cenám tepla - svým odběratelům účtuje zálohy kolem 1000 korun za gigajoul, když běžně se ceny v Libereckém kraji pohybují kolem 590 až 670 korun za gigajoul. Oprávněnost cen prověřuje Energetický regulační úřad. Problémy s firmou mají i odběratelé v Rovné na Sokolovsku a v Brně.

Lenoxa se 35 zaměstnanci uskutečnila podle obchodního rejstříku v roce 2007 zakázky za 72,6 milionu korun a skončila se ziskem 524.000 korun. Loňské ani předloňské hospodaření zatím nezveřejnila. Ke sporům o ceny se Lenoxa odmítá vyjadřovat. "Informace můžeme poskytnout jen na základě smluvní dohody s dohodnutou výší honoráře," sdělila již dříve ČTK.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK