Honda svolává v USA do opraven 412.000 aut kvůli brzdám

16.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Detroit 16. března (ČTK) - Japonská automobilka Honda Motor svolává kvůli problémům s brzdami k opravě ve Spojených státech 412.000 vozů Odyssey a Element. Uvedla to dnes společnost s tím, že na problém si stěžovalo několik zákazníků.

K opravám míří 344.000 dodávek Odyssey a 68.000 malých nákladních vozů Element vyrobených v letech 2007 a 2008. Podle automobilky se může zdát řidičům pedál brzdy příliš vláčný a před tím, než vůz plně zastaví, musí být stlačen k podlaze blíže, než je obvyklé. Problém způsobuje systém stabilizace kontroly, který může nechat vniknout do brzdového systému trochu vzduchu, a většinou se objeví po několika měsících.

Mluvčí Hondy Chris Martin dodal, že s problémem je spojeno v USA několik nehod a tři menší zranění, napsala agentura Reuters.

Oznámení přichází v době, která je pro automobilový průmysl velmi citlivá. Obavy o bezpečnost vozů vyvolala největší japonská i světová automobilka Toyota, která byla nucena kvůli problémům s plynovými pedály a brzdami svolat po celém světě k opravě přes 8,5 milionu automobilů, z toho zhruba šest milionů ve Spojených státech. Na severoamerickém trhu dokonce pozastavila prodej řady svých modelů. Honda již letos kvůli potížím s okny a airbagy svolala k opravám přes milion vozů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK