Prodej telefonů Nexus One od Googlu zaostává za konkurencí

17.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 17. března (ČTK) - Nástup takzvaných chytrých telefonů Nexus One, s nimiž se snaží prorazit americká technologická společnost Google, není zdaleka tak úspěšný, jak se očekávalo. Analytická společnost Flurry uvedla, že Google za prvních 74 dnů prodal jen kolem 135.000 těchto přístrojů, zatímco rivalové Apple a Motorola za stejný počet dnů prodali podobných přístrojů každý asi milion.

Apple má v kategorii "smartphones" na trhu přístroj iPhone, zatímco Motorola v této kategorii prodává telefony Droid. Ty dokonce využívají software Android, který vyvinula společnost Google. Z uvedené trojice je nejúspěšnější Motorola, která za 74 dnů od uvedení na trh podle analytiků společnosti Flurry prodala 1,05 milionů telefonů Droid.

Odhad prodeje, který se podle Flurry opírá o softwarové aplikace s její analytickou technologií stažené do většiny těchto přístrojů, ani zdaleka nenaznačuje hvězdný start, na který Google spoléhal. Cílem Googlu je hrát významnější roli na trhu mobilní komunikace.

Přístroj Nexus One Google vyvinul společně s tchajwanským výrobcem telefonů HTC. Chytrý telefon se na trhu objevil letos v lednu, což bylo zároveň i poprvé, kdy se Google rozhodl začít prodávat hardwarové zařízení přímo spotřebitelům, připomíná agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK