Richard Vidlička novým generálním ředitelem ČEZ Distribuce

17.03.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. března (ČTK) - Novým generálním ředitelem společnosti ČEZ Distribuce, která je držitelem licence na distribuci elektřiny a provozovatelem distribuční soustavy, se stal Richard Vidlička (43). Ve funkci vystřídal odstupujícího Josefa Holuba. ČTK o tom dnes informovala mluvčí ČEZ Soňa Holingerová. ČEZ Distribuce je členem skupiny ČEZ.

Vidlička je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Titul MBA získal na Katz Business School, University of Pittsburgh. Do Skupiny ČEZ nastoupil v roce 2004, kdy se podílel na implementaci projektu VIZE 2008. V ČEZ Distribuci následně vedl Obnovu sítí Střed a od podzimu 2009 působil jako vedoucí odboru Rozpočtování a standardizace.

Před nástupem do ČEZ zastával manažerské pozice v privátním i veřejném sektoru, kde se věnoval především projektovému řízení. "Vidlička pochází z Prahy, je ženatý, má jednoho syna. Mezi jeho záliby patří literatura faktu, pěší turistika, lyžování a tenis," uvedla Holingerová.

Společnost ČEZ Distribuce se sídlem v Děčíně vznikla v březnu 2005. Působí na území devíti krajů a to Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK